úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kari petrželová polévka se sušenými rajčaty - bez lepku, mléka, vajec

Kari petrželová polévka se sušenými rajčaty - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Polévky
smetanové
zeleninové
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Pro 6 porcí potřebujete:
2 petržele
2 menší cibule
2 malé brambory
1 stonek řapíkatého celeru
8 lžic slunečnicového oleje
100 g sušených rajčat
2 kostky bujonu s provensálským koření Natur compagnie
1 lžíce cukru
1 kokosová smetana
nasekaná petrželka a koriandr
3 lžíce kari koření
Postup přípravy:

Petržel oloupejte, nakrájejte na větší kusy, smíchejte s 1 lžící kari a 3 lžícemi oleje, pečte 20 minut na 170 °C.
Rajčata zalijte teplou vodou a nechte změknout cca 15 minut. Na oleji do hněda osmahněte na hrubo nakrájenou cibuli, přidejte kari, osmahněte a zalijte 2 l vody. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, oloupané a nakrájené brambory, bujon a vařte do změknutí brambor.
Upečenou petržel a 1/3 rajčat i s vodou, ve které se máčely, vložte do polévky.
Polévku rozmixujte do hladkého krému. Přidejte zbytek rajčat nakrájených na kousky a zjemněte smetanou.

Servírujte s nasekanou petrželkou.

Vybrané suroviny můžete zakoupit v eshopu Country Life.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte