úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kmínový chléb

Kmínový chléb

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 17 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 320 ml vlažné vody
250 g žitné chlebové mouky
250 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1,5 lžíce mletého kmínu
1 lžíce octa
2 lžičky soli
1 lžička cukru krupice
1 kostka droždí (nebo 1,5 lžičky sušeného)
voda se solí na potření
trocha celého kmínu na posypání
Postup přípravy:

Z vody, droždí, cukru a lžičky mouky si zaděláme kvásek, který necháme cca 10 minut vzejít. V míse smícháme ostatní přísady. Nakonec přidáme kvásek a vyhněteme hladké, vláčné těsto.

Na teplém místě necháme cca 1 hod. vykynout. Pak vytvoříme bochník nebo můžeme použít formu. Znovu necháme cca 15 minut kynout.

Před pečením potřeme slanou vodou a posypeme kmínem (nemusí být).

Troubu předehřejeme na 200 st. Do trouby vložíme ohnivzdornou misku s vodou. Pečeme cca 10 min. Poté stáhneme teplotu asi o 30 st. Dopékáme zhruba 45 minut (do zlatova).

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu
Zuzka

12. 2. 2013
11:55

Zuzka

Pro: Dana, ProAlergiky.czDíky, ten peču teď pravidelně, měl velký úspěch :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Dana, ProAlergiky.cz

12. 2. 2013
11:20

Dana, ProAlergiky.cz

Ten vypadá nádherně :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte