úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Koblihy bez vajec

Koblihy bez vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 500 g polohrubé mouky
250 ml vlažného rýžového mléka
40 g krupicového cukru
40 g popuštěného margarínu na pečení
1 dcl rumu
3 lžíce vanilkové hrašky
1 lžíce rostlinného oleje
1 kostka droždí
špetka soli
citronová kůra
marmeláda na plnění (nebo jakákoliv jiná náplň dle chuti)
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Z trošky vlažného mléka, cukru, lžíce mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vyběhnout do bublin.

V míse smícháme prosátou mouku a ostatní suroviny, nakonec přidáme kvásek a zpracujeme v hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.

Necháme na teplém místě vykynout cca 45 min.

Rozválíme plát silný cca 0,5 cm.  Připravíme si dvě skleničky. Větší sklenicí naznačíme kolečka, ale polovinu nevykrajujeme. Druhou polovinu vykrojíme. Na nevykrojená kolečka dáme cca lžičku marmelády (nebo jiné náplně). Shora na ně přitiskneme vykrojená kolečka a pak vezmeme menší skleničku (s alespoň o pár mm menším průměrem) a vykrojíme koblížky. Tímto způsobem minimalizujeme vytečení náplně.

Koblížky necháme ještě pár minut nakynout.

Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej (je nutná vysoká vrstva, aby koblihy v oleji plavaly).

Pozvolna smažíme koblížky z obou stran do zlatova. Pokládáme na papírové ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk, po mírném vychladnutí cukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte