úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kokosové rohlíčky se sušeným ovocem - bez lepku a mléka

Kokosové rohlíčky se sušeným ovocem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 150 g mandlového marcipánu
120 g moučkového cukru
100 g sušených meruněk
70 g bezlepkové mouky (Schar, Jizerka, Doves Farm červená)
50 g bio kokosové mouky
50 g kokosové moučky hrubší na obalení
1 vejce
30 g bramborového škrobu
30 g mletých mandlí (nemusí být)
1 balíček cukru s pravou vanilkou
1 kávová lžička meruňkovice (nemusí být)

1 balíček tmavé polevy bez mléka nebo rozpuštěnou čokoládu s tukem (3:1) na ozdobu
Postup přípravy:

Sušené meruňky opereme v horké vodě. Po vychladnutí je spolu s marcipánem nasekáme na malé kousky. Všechny sypké ingredience – mouku, cukry a kokosovou mouku smícháme v míse. Přidáme vejce, marcipán a nakonec meruňky.

Z těsta ukrajujeme malé kousky a na pomoučené ploše tvarujeme malé rohlíčky a obalujeme je ve strouhaném hrubším kokosu. Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut.

Rohlíčky necháme vychladnout. Na ozdobení rozpustíme čokoládu. Oba konce rohlíčků namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout. Můžeme namočené konce rohlíčků ještě obalit v kokosu.

Na fotce jsou rohlíčky druhé zprava.

Tipy: Pokud potřebujete cukroví i bez kukuřičného a bramborového škrobu, nahraďte obě složky Bio kokosovou moukou od Adveni a jednou kávovou lžičkou guarové moučky. Meruňky a meruňkovici můžete nahradit sekanou kandovanou pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem, příp. strouhanou Bio pomerančovou kůrou.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte