úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kokosovo-mandlové košíčky bez lepku, mléka, vajec

Kokosovo-mandlové košíčky bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: Na 8 - 10 ks:
250 g hořké čokolády bez mléka (min. 50 % kakaa)
250 g hustého kokosového mléka (Dm drogerie, Marks and Spencer) nebo smetany
200 g mletých mandlí (mandlové mouky)
60 - 70 g kokosového bio oleje (Dm drogerie)
60 - 70 g agávového sirupu
40 g kokosové mouky

celé loupané mandle a kokosové plátky na ozdobu

malé formičky na košíčky (silikonové nebo kovové - ty je třeba vymazat trochu olejem)
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 170 °C. Mandlovou moučku smícháme s kokosovou, přidáme agávový sirup a kokosový olej a vytvoříme rukou, nebo vyhněteme v robotu, lepivé těsto.

Rukou namočenou ve vodě nebo v oleji plníme těsto do formiček. Vytáhneme ho do boků, aby vznikl koláček na pozdější naplnění. Dáme péct do vyhřáté trouby cca na 15 minut dozlatova. Po upečení je necháme na zvolna ve formičkách vychladnout na mřížce.

Mezitím si připravíme náplň: kokosové mléko či smetanu zahřejeme k bodu varu, čokoládu rozlámeme do skleněné misky a přelijeme horkým kokosovým mlékem, metličkou mícháme do zchladnutí hladký krém, necháme chvilku odpočinout.

Vychladlé košíčky plníme polévkovou lžící krémem, posypeme celými loupanými mandlemi a kokosovými plátky. Necháme v lednici vychladit.

Tip: Pod čokoládový krém je možné rozetřít trochu dobré pikantní marmelády např. malinové.

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte