úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Koláč s tatrankami

Koláč s tatrankami

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 250 g polohrubé mouky
200 ml Provamel sójové smetany 18 %
4 vejce
100 g třtinového cukru
4 lžíce rumu
1/2 lžičky prášku do pečiva (vinný kámek nebo jedlá soda)

2 oplatky "Tatranky" - resp. jakékoliv bez obsahu mléka

forma na koláč
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy:

Nejprve si vymažeme koláčovou formu tukem (nejlépe rozpuštěným máslem), vysypeme moukou a uložíme do chladu.

Vejce s cukrem si ušleháme šlehačem do husté bílé pěny. Po částech pak do vaječné směsi opatrně zašleháme smetanu a mouku s práškem do pečení. Promícháme a přidáme rum a nastrouhané sušenky. Umíchané těsto vlijeme do připravené formy a dáme ihned péct do trouby předehřáté na 160 °C. Moučník pečeme asi necelou hodinu. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.

Upečený koláč necháme vychladnout a před podáváním jej posypeme moučkovým cukrem. Kdo má rád, tak polije moučník polevou a případně posype ještě strouhaným kokosem.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte