úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Koláč s Tofu, ovocem a želé

Koláč s Tofu, ovocem a želé

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 200 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
4 žloutky
100 ml vody
100 ml oleje
4 bílky - sníh
1 prášek do pečiva Dr.Oetker
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
1 lžíce Holandského kakaa

1 balení Tofu natural
rýžové mléko (cca 100 ml - dle hustoty)
1,5 balíčku vanilkového cukru Dr.Oetker
citrónová kůra - nastrouhaná

jahody
borůvky
Dort-želé (čiré) Dr.Oetker + 2 - 3 lžíce cukru + voda nebo šťáva (dle návodu na obalu)
Postup přípravy:

Korpus: Utřeme 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 4 žloutky. Dále přidáme 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleje. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 4 bílků a 1 lžíci Holandského kakaa.

Pečeme při 180 °C cca 20 minut.

Krém: Tyčovým ponorným mixérem rozmixuji Tofu, 1,5 vanilkového cukru, nastrouhanou citrónovou kůru a rýžové mléko (cca 100 ml dle hustoty).

 Na vychladlý korpus rozetřu krém, odzdobím ovocem (jahody, borůvky) a nakonec zaliji želé (příprava dle návodu na sáčku). Koláč dám vychladit do lednice nebo na studené místo. 

 Všem přeji dobrou chuť - tento koláč moc chutná dětem :-)

 

 

Autor: Verunka H.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte