úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Křehký jablíčkový koláč bez lepku, mléka a vaječného bílku

Křehký jablíčkový koláč bez lepku, mléka a vaječného bílku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g nahrubo strouhaných jablek
150 g nastrouhaného studeného tuku Stella
150 g Schär Patisseria
hrst drcených vlašských ořechů
60 g cukru moučka
50 g mouky z quinoi (bezlepkova.com)
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva bez lepku
2 polévkové lžíce hnědého cukru
1 polévková lžíce nastrouhané citrónové kůry
1 kávová lžička guarové moučky
1 kávová lžička skořice
špetka soli


Postup přípravy:

Z mouky, moučky, tuku, žloutků, soli, cukru a prášku do pečiva vytvoříme vláčné těsto, které necháme alespoň dvacet minut odležet v ledničce. Nastrouháme jablka a podrtíme ořechy. Troubu vyhřejeme na 170 stupňů.

Těsto vyndáme, 2/3 vyválíme na pomoučené ploše a přendáme do formy na koláč (30 cm). Pokud se těsto trhá, nevadí, rukou spojíme. Poklademe jablky a ořechy, procukrujeme a posypeme skořicí a nastrouháme tu 1/3 zbylého těsta. Koláč pečeme při 170 cca 20 minut do zlatova.

Koláč necháme nejlépe do druhého dne odležet (až vychladne, překryjeme alobalem, aby nabral vlhkost a pak už můžeme krájet.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte