úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Krkovička pečená na zelenině se sójovou smetanou - bez lepku, mléka, vajec

Krkovička pečená na zelenině se sójovou smetanou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 4 plátky krkovice (můžete samozřejmě použít i kotletu)
250 ml Provamel sojové smetany
červená paprika
zelená paprika
mrkev
pórek
olej
sůl
pepř
směs oblíbeného koření
Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na plátky, rukou zlehka naklepeme (ne paličkou, nechceme, aby se nám příliš vysušilo, kdyby bylo moc tenké). Osolíme ho, opepříme a poté osmažíme z obou stran na oleji dozlatova.

Zeleninu (samozřejmě můžete použít i jinou, kterou máte rádi) si nakrájíme na větší kousky a nasypeme do máslem vymazané pečící nádoby.

Na zeleninu nalijeme sojovou smetanu. V případě, že máte rádi hodně sósu tak, jako my, doporučuji přidat ještě trošku rostlinného mléka. Okořeňte dle vlastní chutě a směs zeleniny, smetany a koření promíchejte.Na tuto směs položte opečené plátky masa a vložte do trouby.

Nejprve pečte zakryté alobalem, zhruba na 180 °C do "skorozměknutí". Pak alobal odstraňte a pečte odkryté. Šlehačka se zredukuje, zhoustně a maso se opeče.

Jako přílohu doporučuji podávat brambory - vařené či pečené, příp. rýži.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte