úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Krkovička pečená na zelenině se sójovou smetanou - bez lepku, mléka, vajec

Krkovička pečená na zelenině se sójovou smetanou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 4 plátky krkovice (můžete samozřejmě použít i kotletu)
250 ml Provamel sojové smetany
červená paprika
zelená paprika
mrkev
pórek
olej
sůl
pepř
směs oblíbeného koření
Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na plátky, rukou zlehka naklepeme (ne paličkou, nechceme, aby se nám příliš vysušilo, kdyby bylo moc tenké). Osolíme ho, opepříme a poté osmažíme z obou stran na oleji dozlatova.

Zeleninu (samozřejmě můžete použít i jinou, kterou máte rádi) si nakrájíme na větší kousky a nasypeme do máslem vymazané pečící nádoby.

Na zeleninu nalijeme sojovou smetanu. V případě, že máte rádi hodně sósu tak, jako my, doporučuji přidat ještě trošku rostlinného mléka. Okořeňte dle vlastní chutě a směs zeleniny, smetany a koření promíchejte.Na tuto směs položte opečené plátky masa a vložte do trouby.

Nejprve pečte zakryté alobalem, zhruba na 180 °C do "skorozměknutí". Pak alobal odstraňte a pečte odkryté. Šlehačka se zredukuje, zhoustně a maso se opeče.

Jako přílohu doporučuji podávat brambory - vařené či pečené, příp. rýži.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...