úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Krůtí prsíčka s grilovanou zeleninou

Krůtí prsíčka s grilovanou zeleninou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 200 g krůtích prsou
zelenina (cukety, lilek, paprika)
trochu brokolice
1 střední cibule
50 g šebestiánského špeku (nebo oravská slanina, případně anglická slanina)
1 lžíce olivového oleje na restování masa + 1 lžíci na restování zeleniny
1 lžíce rýžové mouky
česnek na plátky
sůl
pepř
bylinky (třeba oregano, bazalka)
případně trochu sušených rajčat nakrájených na malinké kousky

zeleninový vývar na podlití masa

rýže
Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme špek nakrájený na kostičky a nakrájenou cibuli. Orestujeme až do mírného zhnědnutí cibule. Pak přidáme maso nakrájené na malé kousky. Opékáme do zlatova. Přidáme sůl, pepř, koření a lžíci rýžové mouky. Spolu restujeme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a promícháme. Přendáme do skleněné zapékací mísy, přikryjeme a vložíme do trouby na cca 50 - 60 minut při 175 - 180 stupních. Případně podlijeme ještě vývarem. Mezitím nakrájíme na kostky cuketu, papriku a lilek, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak osušíme a orestujeme nebo ogrilujeme na pánvi spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Přidávám ještě malé růžičky brokolice. Takto orestovanou zeleninu vložím k masu cca na 10 - 15 minut před jeho dokončením. Podáváme s rýží.  

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte