úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kvásková pizza - bez lepku, mléka, vajec

Kvásková pizza - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 13 h
Zařazení: Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na rozkvas:
100 ml teplej vody
100 g Mix B múky
kvások z chladničky (cca 1 polievková lyžica)

Na cesto:
300 ml teplej vody
170 g červenej múky Doves Farm (biela zmes s červeným obalom)
130 g Schär Mix B múky
50 g tapiokovej škrobovej múky
4 polievkové lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica psyllia (nechať napučať 10-15 minút)
1 polievková lyžica cukru
1 kávová lyžička soli
Postup přípravy:

Večer pred pečením si pripravíme rozkvas - v miske zmiešame kvások z chladničky so 100 g múky Mix B a 100 ml teplej vody.

Ráno odoberieme 2 lyžičky kvásku do chladničky a do rozkvasu pridáme všetky ostatné ingredience. Vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť cca 2 - 3 hodiny na teplom mieste.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovice a naolejovanou rukou ho rozotrieme na plech (môžeme použiť papier na pečenie) a pokladieme ľubovoľnými ingredienciami podľa chuti.

Dáme piecť do rúry predhriatej na 250 °C na cca 10 - 15 minút so zaparením (plech s vodou vyberieme po cca 5 - 7 minútach - inak bude cesto zospodu mokré).

Z tohto množstva vyjdú 2 veľké pizze. 

Autor: Slavka N.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte