úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynutá buchta s ovocem a drobenkou

Kynutá buchta s ovocem a drobenkou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 500 g polohrubé mouky
350 ml sójového mléka
50 g Stelly
40 g moučky
1 žloutek
30 g droždí
0,5 lžičky soli
citrónová kúra (nemusí být)

ovoce dle chuti

Drobenka:
150 g hladké mouky
150 g moučky
80 - 100 g rozpuštěné Stelly

papír na pečení nebo vymazat plech tukem
Postup přípravy:

Nejprve si ohřejeme sójové mléko, do kterého zamícháme droždí, cukr a trochu mouky, a necháme kynout (doba záleží na droždí).

Do zbytku mouky dáme žloutek, tuk, sůl, přidáme vykynutý kvásek a pořádně promícháme, až se tvoří bubliny.

Ruce namočíme ve studené vodě a těsto rozprostřeme na plech nebo papír a necháme chvíli kynout. Poté na těsto přidáme ovoce a drobenku.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 min.

 

Autor: Adéla

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte