úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynuté borůvkové (nebo jiné) knedlíky - bez lepku, mléka a vajec

Kynuté borůvkové (nebo jiné) knedlíky - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 200 g Schaer mix B
200 ml teplé vody
50 g Jizerky zelená
1 mírně vrchovatá lžíce sádla (rozpustit) nebo jiného tuku
1 lžíce cukru moučka
4 g sušeného droždí
3 g bezlepkového prášku do pečiva (Labeta)
špetka soli
Postup přípravy:

Sypké směsi smícháme v míse. Droždí až jako poslední spolu s cukrem, nikdy ne na sůl a kypřící prášek. Přilijeme teplou vodu a rukou vymícháme a provzdušníme polotuhé těsto. Mísu s těstem přikryjeme a dáme na 1 - 1,5 h kynout na teplé místo.

Po vykynutí přidáme rozpuštěný tuk a opět těsto zpracujeme, až se tuk vsákne. Z těsta uštipujeme kousky, vyválíme v dlaních placičku, plníme ovocem a zavřeme. Vaříme v mírně osolené vodě (voda musí jen probublávat pod bodem varu, tak na 2/3 výkonu) cca 6 - 7 minut. Na páře jim to trvá déle, cca 10 - 12 minut na střední výkon.

Vyndáme na talíř a dozdobíme např. cukrem, plátky mandlí, osmaženou strouhankou apod. Kdo chce více omáčky, svaří dvě hrsti ovoce s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti, přidá 4 - 5 lžic teplé vody, nechá rozpustit a nakonec opatrně vmíchá lžíci škrobu (bramborový, kukuřičný apod.). 2-3 minuty necháme provařit a servírujeme ke knedlíkům.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte