úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 45 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 1/2 kg hrubé mouky
1 lžička soli
1/4 l rýžového mléka
1/2 dkg droždí ( 1 kostka)

trocha soli a voda na vaření
Postup přípravy:

Do vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme chvilku vyběhnout kvásek. Mouku smícháme se solí a přidáme kvásek. Vypracujeme tuhé, pružné těsto. Na teplém místě pod utěrkou necháme vykynout asi hodinu. Vytvarujeme dvě šišky a necháme pod ubrouskem ještě cca 15min. kynout.

Pak vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 7 - 10 min částečně zakryté pokličkou ( pozor aby neutekly), pak obrátíme a vaříme dalších 7- 10 min. Celkové délka vaření 15-20 min. podle velikosti.

Ihned po vyndání na několika místech propícháme vidličkou.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte