úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynutý koláč s mákem a švestkami - bez lepku, mléka a vajec

Kynutý koláč s mákem a švestkami - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na kulatou formu o průměru 20 cm:
Těsto:
100 g Bake-a-cake Adveni + další mouka na vál
cca 75 - 100 ml rostlinného mléka (použila jsem mandlové)
30 g rozpuštěného bezmléčného tuku (Stella, Alsan)
1 polévková lžíce cukru
1/2 kávové lžičky instantního droždí
špetka soli

Náplň:
50 g mletého máku
100 ml rostlinného mléka
cukr
2 lžíce tuhé části kokosového mléka z plechovky
1 lžíce povidel (nebo jiné vhodné marmelády)
2-3 čajové lžičky tapiokoveho škrobu nebo pudinku
1 lžíce rumu (nemusí být)
skořicový cukr
1/2 lžičky perníkového koření

švestkový kompot
trocha mandlového marcipánu

Postup přípravy:

Těsto: Z mouky, soli, cukru, droždí a teplého rostlinného mléka uděláme řídké těsto. Poprášíme ho trochou mouky a necháme v teple cca 30 minut kynout. Potom zapracujeme do těsta rozpuštěný tuk a na pomoučeném vále vypracujeme těsto. Těsto přendáme do vymazané formy a pomoučenými prsty rozprostřeme do stran. Přikryjeme potravinářskou fólií na cca 10 minut. Sundáme fólii, navrstvíme náplň - poklademe kompotovanými švestkami a nastrouháme marcipán a vložíme do trouby a upečeme. 

Náplň: Všechny ingredience kromě škrobu (pudinkového prášku) dáme do kastolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu a odstavíme. Necháme vychladnout. Až do vychladlé náplně dáme škrob (pudinkový prášek). 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte