úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Lahůdková mrkvová pomazánka

Lahůdková mrkvová pomazánka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Pomazánky
Hodnocení:
Hodnotilo 18 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 2 střední mrkve
1 střední cibule
1 kelímek sójové tatarky (130 g)
špetka soli
horká voda
lžička oleje
Postup přípravy:

Mrkev nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo. Na rozehřátou pánev nalijeme olej a vložíme mrkev. Lehce zarestujeme a dusíme 5 až 10 minut, dokud není mrkev poloměkká. Podle potřeby podléváme malým množstvím horké vody. Lehce posolíme. Mezitím si nakrájíme cibuli, kterou do pánve přidáme na poslední asi 2 minuty dušení.

Směs necháme vychladnout. Poté ji přendáme do mixéru, přidáme tatarku a rozmixujeme téměř do hladka. Servírujeme s cibulovou bagetou nebo jiným čerstvým pečivem.

Poznámky: Množství stačí pro 2 osoby. Sójovou tatarku lze nahradit obyčejnou tatarkou - asi 5 lžic.

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte