úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Lehký rakouský bramborový salát - bez lepku, mléka a vajec

Lehký rakouský bramborový salát - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Přílohy
Štědrovečerní večeře
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: 1 kg salátových brambor (varný typ A)
250 ml hovězího bujónu (např. z 1/2 kostky Alnatura)
2 - 3 červené cibule nakrájené na kroužky
2 hrsti nasekané hladkolisté petržele
9 polévkových lžic olivového oleje
2 - 3 polévkové lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice nebo dijonské hořčice
1 polévková lžíce třtinového cukru nebo medu
sůl
pepř
Postup přípravy:

Brambory omyjeme a očistíme např. kartáčkem, propícháme vidličkou a uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na 3 polévkových lžících oleje osmahneme do zesklovatění. Necháme zchladnout. Bujón uvaříme ve 250 ml vody.

Necháme krátce ochladnout brambory a ještě teplé je nakrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme cibuli s olejem a nasekanou petržel.

Šest polévkových lžic oleje prošleháme v misce s citrónovou šťávou, cukrem (medem) a hořčicí. Zálivku nalijeme do salátu a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.

 

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte