úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Levandulové sušenky bez lepku a mléka

Levandulové sušenky bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 250 g Schaer Patisseria + mouka na podsypání
125 g třtinového cukru
125 g studeného bezlepkového margarínu Stella apod.
1 vejce
1 polévková lžíce strouhané kůry z bio citronu
1/2 kávové lžičky vanilkového extraktu nebo jeden vanilkový cukr
2 - 3 kapky éterického levandulového oleje + květy ze tří snítek levandule

plech + pečící papír + mikrotenový sáček
Postup přípravy:

1. Mouku vysypeme s cukrem a kůrou na vál na hromádku. Doprostřed hromádky uděláme důlek, do kterého dáme vejce, přidáme vanilkový extrakt, levandulový olej a květy. Přidáme studený tuk  (nejlepší je ho nastrouhat) a rychle zpracujeme těsto. Dáme ho do sáčku a necháme alespoň jednu hodinu v lednici odpočinout (klidně i do druhého dne).

2. Těsto vyndáme z lednice, necháme povolit a vyválíme ho nejlépe mezi dvěma kusy pečícího papíru, nebo na vále podsypaném moukou. Formičkami, nebo malou skleničkou, obalenou v mouce, vykrajujeme kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 10 - 12 minut.

3. Sušenky necháme na plechu úplně vychladnout (teplé by se sypaly). Dozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou bez mléka.

V plechové krabicí vydrží i dva týdny...... Jestli to vydržíte.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte