úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Lyonské brambory bez lepku, mléka, vajec

Lyonské brambory bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na dvě porce:
400 g brambor
100 g sojové smetany Provamel
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř
muškátový oříšek
čerstvý tymián

Alsan na vymazání formy a trochu na povrch
Postup přípravy:

Brambory oškrábeme a v celku nebo na půlky uvaříme v osolené vodě cca  7minut. Vodu slijeme a ještě teplé brambory nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme Alsanem a poklademe jednotlivými plátky brambor. V hrníčku smícháme sojovou smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek, kousky rozmarýnu a utřený česnek. Touto směsí zalijeme brambory a vložíme na cca 25 - 30 minut do trouby. Pečeme při 180 stupních. Cca asi 10 - 12 minut před koncem přidáme kousek Alsanu na povrch zapekaných brambor a pečeme dozlatova. Použijeme jako přílohu, nebo jen tak samostatně. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte