úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Maďarské lečo - přirozeně be lepku, mléka, vajec

Maďarské lečo - přirozeně be lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Bez ořechů
Ingredience: papriky (nejlépe více druhů)
rajčata
cibule
cuketa
slunečnicový olej
sůl
pepř
červená paprika (i pálivá, není-li to pro děti)
vývar (příp. voda)

lze přidat i:
vajíčko
klobásu
Postup přípravy:

Levné, jednoduché, rychlé a přirozeně dietní, chceme-li ;-).

Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme. Nejprve vložíme na rozpálený olej cibuli a tvrdší zeleninu. Okořeníme, podlijeme lehce vývarem, příp. vodou a dusíme do částečného změknutí. Poté přidáme rajčata a pokračujeme v dušení až do úplného změknutí.

Můžeme-li a máme-li tuto variantu rádi, na konec lze zahustit rozšlehaným vajíčkem.

Dle zvyklostí můžeme přidat i uzeninu. Klobása (nejlépe pikantní) se buď přidává v průběhu dušení, příp. ji lze opéci zvlášť a podávat spolu s lečem až na talíři.

Jako přílohu my preferujeme halušky, ale výborný je i čerstvý chléb.

Bezlepkový recept na halušky naleznete zde: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/bezlepkove-halusky

Dobrou chuť;-)

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte