úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Makové rohlíky

Makové rohlíky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 15 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 550 g hladké mouky
250 ml rostlinného mléka
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce Solamylu
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička cukru
1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme dle zavedeného postupu do pekárny (nejprve tekuté složky, poté sypké, na závěr droždí). Zapneme program na kynutá těsta.

Po vykynutí z těsta vyválíme placku, kterou rádýlkem rozdělíme na požadovaný počet výsečí, dle plánované velikosti rohlíků (4,6,8). Z nich poté umotáme rohlíky, naskládáme je na vymaštěný plech a necháme ještě kynout na teplém místě pod utěrkou zhruba 30 minut.

Před pečením pomašlujeme vejcem nebo jen vodou (dle typu diety), posypeme mákem, příp. kmínem, hrubou solí, semínky dle chuti a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C asi 15 minut.

Hotové rohlíky je nejlepší přendat z plechu na mřížku, aby lépe vychladnuly.

Dobrou chuť;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte