úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Malinové srdce - bez lepku a vajec (případně laktózy)

Malinové srdce - bez lepku a vajec (případně laktózy)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: Korpus:
90 - 100 g hořké čokolády bez mléka (např. červená z Lidlu)
40 ml smetany ke šlehání (33%)
40 g rýžových burisonů

Malinová smetanová náplň:
200 g mražených malin
160 ml smetany ke šlehání (33%)
160 ml zakysané smetany
1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker + 100 ml studené vody
60 g cukru moučka

Na dozdobení:
čerstvé maliny
meduňka

srdcový ráfek např. od Tescomy, pečící papír, malý plech
trocha oleje na vymazání ráfku
Postup přípravy:

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni - skleněnou mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a necháme čokoládu rozpustit, občas promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme metličkou. Přisypeme burisony.

Ráfek uvnitř vytřeme olejem. Položíme na malý plech s pečícím papírem a vyplníme rovnoměrně čokoládovo-burisonovou směsí. Necháme ztuhnout v chladu.

Studenou smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a šleháme, až se vše spojí.

Želatinové plátky položíme do hrnce se 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Po nabobtnání přivedeme do bodu varu za stálého míchání a okamžitě sundáme z horké plotýnky (nesmíme nechat vařit).

Horkou želatinu promícháme, přilijeme k smetanové hmotě a okamžitě vyšleháme. Opatrně přidáme maliny a vrstvíme rovnoměrně na burisonovou hmotu do ráfku.

Dáme do chladu ztuhnout, alespoň na dvě hodiny. Nejlépe přes noc.

Příborovým nožem uvolníme dort z boků ráfku a opatrně přesuneme na talíř. Dozdobíme čerstvým ovocem a meduňkou. Z hořké čokolády můžeme pomocí transferové folie vytvořit mašli ;-).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...