úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Malinové srdce - bez lepku a vajec (případně laktózy)

Malinové srdce - bez lepku a vajec (případně laktózy)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: Korpus:
90 - 100 g hořké čokolády bez mléka (např. červená z Lidlu)
40 ml smetany ke šlehání (33%)
40 g rýžových burisonů

Malinová smetanová náplň:
200 g mražených malin
160 ml smetany ke šlehání (33%)
160 ml zakysané smetany
1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker + 100 ml studené vody
60 g cukru moučka

Na dozdobení:
čerstvé maliny
meduňka

srdcový ráfek např. od Tescomy, pečící papír, malý plech
trocha oleje na vymazání ráfku
Postup přípravy:

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni - skleněnou mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a necháme čokoládu rozpustit, občas promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme metličkou. Přisypeme burisony.

Ráfek uvnitř vytřeme olejem. Položíme na malý plech s pečícím papírem a vyplníme rovnoměrně čokoládovo-burisonovou směsí. Necháme ztuhnout v chladu.

Studenou smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a šleháme, až se vše spojí.

Želatinové plátky položíme do hrnce se 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Po nabobtnání přivedeme do bodu varu za stálého míchání a okamžitě sundáme z horké plotýnky (nesmíme nechat vařit).

Horkou želatinu promícháme, přilijeme k smetanové hmotě a okamžitě vyšleháme. Opatrně přidáme maliny a vrstvíme rovnoměrně na burisonovou hmotu do ráfku.

Dáme do chladu ztuhnout, alespoň na dvě hodiny. Nejlépe přes noc.

Příborovým nožem uvolníme dort z boků ráfku a opatrně přesuneme na talíř. Dozdobíme čerstvým ovocem a meduňkou. Z hořké čokolády můžeme pomocí transferové folie vytvořit mašli ;-).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...