Malinové srdce - bez lepku a vajec (případně laktózy)
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Dorty |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez lepku Bez vajec |

Ingredience: |
Korpus: 90 - 100 g hořké čokolády bez mléka (např. červená z Lidlu) 40 ml smetany ke šlehání (33%) 40 g rýžových burisonů Malinová smetanová náplň: 200 g mražených malin 160 ml smetany ke šlehání (33%) 160 ml zakysané smetany 1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker + 100 ml studené vody 60 g cukru moučka Na dozdobení: čerstvé maliny meduňka srdcový ráfek např. od Tescomy, pečící papír, malý plech trocha oleje na vymazání ráfku |
---|---|
Postup přípravy: |
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni - skleněnou mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a necháme čokoládu rozpustit, občas promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme metličkou. Přisypeme burisony. Ráfek uvnitř vytřeme olejem. Položíme na malý plech s pečícím papírem a vyplníme rovnoměrně čokoládovo-burisonovou směsí. Necháme ztuhnout v chladu. Studenou smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a šleháme, až se vše spojí. Želatinové plátky položíme do hrnce se 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Po nabobtnání přivedeme do bodu varu za stálého míchání a okamžitě sundáme z horké plotýnky (nesmíme nechat vařit). Horkou želatinu promícháme, přilijeme k smetanové hmotě a okamžitě vyšleháme. Opatrně přidáme maliny a vrstvíme rovnoměrně na burisonovou hmotu do ráfku. Dáme do chladu ztuhnout, alespoň na dvě hodiny. Nejlépe přes noc. Příborovým nožem uvolníme dort z boků ráfku a opatrně přesuneme na talíř. Dozdobíme čerstvým ovocem a meduňkou. Z hořké čokolády můžeme pomocí transferové folie vytvořit mašli ;-). Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862 |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...