úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Marcipánové miništoly - bez lepku a mléka

Marcipánové miništoly - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Vánočky, štoly
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 150 g Jizerky zelené
cca 100 ml rostlinné smetany (Provamel, Ecomil, Isola BIO, bezlaktózáři třeba Meggle na vaření)
100 - 120 g hodně změklého Alsanu
100 g Schär mix C Patisserie
100 g rozinek přes noc namočených v rumu
100 g mandlového marcipánu
50 g nasekaných mandlí
45 g kandované pomerančové kůry, nejlépe bio
1 žloutek
1 polévková lžíce cukru moučka
kůra z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného)
kůra z 1 citronu (chemicky neošetřeného)
1 čajová lžička skořice
3 g sušeného droždí
špetka soli

trochu rozehřátého tuku na potření po upečení
Postup přípravy:

Nejprve si uděláme z vlažné smetany, droždí a cukru kvásek. Pak v míse smícháme 100 g Jizerky a 50 g Schär mix C,  skořici, sůl, kvásek a žloutek a uděláme lepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple bez průvanu kynout 30 minut.

Potom přidáme zbyvající mouku, změklý tuk, nastrouhanou kůru z pomeranče a citrónu, kandovanou kůru,natrhaný marcipán, rozinky a mandle. Těsto necháme znovu kynout cca 20 - 25 minut.

Pak lžící odkrajujeme kousky velké jako vlašský ořech. Vytvarujeme je a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10 - 15 minut odpočívat. Pečeme v rozehřáté troubě cca 12 - 15 minut při 180 stupních horkovzduch.Nezapomeneme do trouby strčit hrníček s vodou.

Ihned po vytažení z trouby potřeme rozehřátým tukem. Po vychladnutí pocukrujeme. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte