úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Mechová bábovka s medovými ořechy - bez lepku a mléka

Mechová bábovka s medovými ořechy - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 5 vajec (žloutky + bílky zvlášť se špetkou soli)
150 g třtinového cukru
100 g mouky z vlašských ořechů
80 g bramborového škrobu
4 polévkové lžíce řepkového oleje
1 balíček cukru s pravou vanilkou
kůra a šťáva z 1/2 BIO citrónu
2 polévkové lžíce ořechů v medu (prodejny se zdravou výživou či běžně ve větších supermarketech)
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
1 polévková lžíce oříškového likéru nebo Tuzemáku
1 kávová lžička guarové moučky

Stella a kukuřičná strouhanka apod. na vymazání a vysypání formy, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečící nádobu či formu vymažeme tukem a vysypeme. Žloutky vyšleháme mixérem s cukry, alkoholem, citrónovou šťávou a kůrou do žluté pěny. Zvlášť vyšleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh. Ve vedlejší misce si promícháme mouku z vlašských ořechů, škrob, guarovou moučku a prášek do pečiva.

Do žloutkovo-cukrové pěny zašleháme postupně olej a promícháme ořechy v medu. Přisypeme moučnou směs a prošleháme. Nakonec opatrně silikonovou stěrkou či vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 - 35 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá.

Po upečení necháme formu či bábovku úplně zchladnout na mřížce. Po vychladnutí překlopíme a pocukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte