Medovníčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 20 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 250 g hladké mouky
125 g Stelly
80 g moučkového cukru
1 vejce
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
špetka soli
špetka mleté skořice

hladká mouka na posypání válu

500 ml rýžového mléka
1 Zlatý klas Dr.Oetker
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
kapka rumu

mleté oříšky, mleté mandle, mleté vlašské ořechy - co dům dá

čokoláda na vaření ORION s kouskem Omegy - rozpustit na ozdobení
Postup přípravy:

Těsto: Na vál si připravím navážené suroviny (mouku, sůl, Stellu, cukr moučku, med, vejce, skořici, jedlou sodu) a ručním hnětením vytvořím kouli těsta, kterou dám do celofánu a na cca 2 hodiny vložím do lednice odpočinout.

Poté na vále posypaném hladkou moukou vyválím tenkou placku a jakýmkoliv tvořítkem (kruh, obdélník, čtverec..) vykrajuji kolečka, která dávám na plech vyloženým pečícím papírem a při 180 °C v troubě peču do zlatova. 

Krém: Z jednoho pytlíku Zlatého klasu uvařím dle návodu na obalu krém (já dala rýžové mléko, ale věřím, že to bude výborné i s mandlovým mlékem - to zkusím příště) a po vychladnutí rozmixuji do hladka a přidám rum.

 

Krém mažu mezi 4 kolečka a i na stranách a na povrchu a poté obalím v rozmixovaných oříšcích. Rozpuštěnou čokoládou ozdobím a dám do lednice (nejlépe na noc - já tolik času neměla a vyndala po 2 hodinách a i tak byly naprosto boží :-)) )

 

Všem přeji ať se povedou a ať chutnají, stejně jako nám :-) 

Autor: Verunka H.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte