úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Medový čirokový koláč bez lepku a mléka

Medový čirokový koláč bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 6 celých vajíček
100 g čirokové polohrubé mouky (www.bezlepkova.com)
100 g kukuřičné polohrubé mouky
80 g krupicového cukru
80 g medu
4 polévkové lžíce řepkového oleje
2 polévkové lžíce vinného kamene (přírodní kypřidlo)
kůra z celého BIO citronu a 1 polévková lžíce citronové šťávy

ostřejší džem - malinový, višňový, rybízový
moučkový cukr na posypání

plech 20 x 30 cm + pečící papír
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme mixérem s cukrem a medem, citronovou kůrou a citronovou šťávou do husté pěny. Zlehka přimícháme mouky a vinný kámen. Jako poslední jemně zamícháme 4 lžíce oleje.

Těsto přelijeme do plechu z pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut (až je špejle po vytažení ze středu koláče suchá). Po upečení necháme koláč vychladnout na mřížce. Vychladlý ho překlopíme a opatrně sundáme pečící papír. Koláč rozdělíme podélně na polovinu. Jednu polovinu potřeme džemem a druhou opatrně přiklopíme. Koláč pocukrujeme a nakrájíme na malé kostičky.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte