úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Meruňkový koláč s tofu

Meruňkový koláč s tofu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 23 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
200 g rozpuštěného rostlinného tuku na pečení (Stella)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku rostlinného mléka
2 vanilkové cukry
1 kypřicí prášek
2 lžíce vanilkové hrašky + 1 lžíce oleje (nebo 2 lžičky pudingového prášku)

Náplň:
3 - 4 kostky přírodního tofu
5 lžic medu
4 lžíce slunečnicového oleje
2 vanilkové cukry
1/2 lžičky soli (spíš míň)
šťáva a kůra z 1 citronu (možno víc, podle vlastní chuti)

Drobenka:
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice (+ 1 vanilkový cukr)
100 g rostlinného tuku na pečení (rozpustit)

cca 1/2 kg meruněk (nebo jiné ovoce)
Postup přípravy:

Ingredience na náplň dáme do mixéru a chvíli mixujeme do hladka.

Z tuku, cukru a hrubé mouky si připravíme drobenku.

Všechny suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.

Na těsto opatrně rozetřeme směs z tofu a poklademe omytým, osušeným a vypeckovaným ovocem.

Posypeme drobenkou.

Pečeme na 180 st. asi 35 - 40 minut.

Tento koláč je moc dobrý, vláčný a hlavně rychle hotový.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte