úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Minivětrníčky - bez lepku, mléka a vajec

Minivětrníčky - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
120 ml studené vody
120 ml mandlového mléka
90 g Doves Farm samokypřící
55 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
30 g náhrady vajec free from
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

Náplň vanilková:
320 ml rostlinného mléka
2 lžíce ušlehané šlehačky z kokosového mléka z plechovky (tuhá část)
1 vanilkový pudink
vanilkový extrakt
cukr podle chuti

Krém karamelový:
300 ml rostlinného mléka
1-2 lžíce ušlehaného kokosového mléka z plechovky (tuhá část)
1 karamelový pudink - Biovegan
cukr podle chuti

Karamelová poleva:
100 ml kokosové smetany na vaření Ecomil
80 g třtinového cukru


Postup přípravy:

Větrníky: Mléko s tukem a solí ohřejeme až takřka k bodu varu. Odstavíme ze sporáku a přimícháme mouku. Vymícháme dohladka. Vrátíme na sporák a asi 2 - 3 minutky jakoby opečeme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.

Mezitím vyšleháme 30 g náhrady vajec albert free from (nebo i Orgran) a 120 ml studené vody do hladké pevnější pěny. Tuto pěnu přidáme k polovychladlé uvařené směsi, mixérem spojíme a šleháme do hladkého těsta.

Těsto přendáme do sáčku a na plech nastříkáme spirálové kolečko ( o je moc důležité, nestříkat plochá kolečka, ani bobánky), vyšlo mi celkm 9 ks. Pečeme při 185 stupních cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout a rozřízneme.

Krém karamelový: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink a necháme vychladnout. Pak rozmixujeme dohladka. Do tohoto vychladlého a hladkého krému přidáme ušlehanou šlehačku z plechovkového kokosového mléka.

Krém vanilkový: Z pudinku, mléka, cukru a vanilkového extraktu uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme dohladka. Do vychladlého zašleháme 2 lžíce ušlehané šlehačky z kokosového mléka z plechovky.

Karamel na polití: Cukr pomalu zahřejeme až se rozpustí a zezlátne, pak přidáme velmi opatrně smetanu a chvíli na jemném plameni povaříme.

 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte