úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Mramorová bábovku s Tofu sýrem

Mramorová bábovku s Tofu sýrem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Bábovky
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 1 Tofu natural + 50ml vody
200 g hrubé sojové mouky
4 vejce
100 ml olivového oleje
80 g agávového sirupu
70 g sušeného sojového mléka + 50 ml vody na jeho rozmíchání
1 BIO Amylon kypřící prášek do pečiva
15 g Svatojánského chleba (karobový prášek)
kokosový tuk na vymazání formy
hrubá sojová mouka na vysypání formy
špetka soli k bílkům
Postup přípravy:

Nejprve si smícháme všechny tekuté suroviny, tzn. olej, žloutky, rozpuštěné sojové mléko a pak Tofu, které jsme si předem rozmělnili s 50 ml vody. Rozmixujeme.

Zvlášť v míse si ušleháme bílky se špetkou soli.

Do základního těsta si přimícháme agávový sirup, mouku, prášek do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. 3/4 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zbytek těsta obarvíme práškem ze Svatojánského chleba.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 - 200 °C asi 45 minut.

Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Kdo chce, může si bábovku poprášit fruktózou.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte