úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Mrkvovo-pohankové muffiny

Mrkvovo-pohankové muffiny

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 100 g kukuřičné mouky hladké
100 g pohankové mouky
25 g strouhaných ořechů
1 lžíce kypřicího prášku bez lepku
1 lžíce kukuřičného škrobu
špetka soli
50 g jemného třtinového cukru nebo běžného cukru moučka
50 g čistě rostlinného margarínu
175 ml rýžového nebo sójového mléka
2 střední mrkve
50 g rozinek nebo brusinek
špetka chemicky neošetřené pomerančové kůry (nemusí být)
Postup přípravy:

Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Formičky na muffiny si vymastíme rostlinným tukem nebo olejem. Rozpustíme si rostlinný tuk. Očistíme mrkve a nastrouháme je najemno.

V míse smícháme mouky, ořechy, škrob, sůl a prášek do pečiva. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. (Pokud máme hrubší cukr, před smícháním s ostatními přísadami jej rozpustíme v mléce.)

Získáme husté vlhké těsto, které pomocí lžíce plníme do formiček. Pečeme asi 20 minut, až muffiny ztuhnou a chytí zlatou barvu. Vychladlé muffiny můžeme ozdobit mletým cukrem s vanilkou.

Video: Prezentace receptu v Dobrém ránu s Českou televizí

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte