úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Muffiny z ovesných vloček a ovesného mléka

Muffiny z ovesných vloček a ovesného mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 100 g ovesných vloček
100 ml ovesného mléka (používám domácí)
1 banán
1 vejce
1 vanilkový cukr
mletá skořice dle chuti
1/2 kypřícího prášku do perníku
špaldová celozrnná mouka na zahuštění
Postup přípravy:

Ovesné vločky zalijeme ovesným mlékem, přidáme vajíčko a mixujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený banán, vanilkový cukr, mletou skořici (dle chuti) a půl balíčku kypřícího prášku do perníku. Vše společně promícháme. Dle potřeby dohustíme moukou. Já použila celozrnnou špaldovou, kterou v poslední době velmi  ráda používám.

Připravené těsto pomocí lžíce či naběračky dáme do formy na muffiny a pečeme při cca 180 °C asi 15 minut, resp. do zezlátnutí a samozřejmě vyzkoušíme propečenost i špejlí.

Toto množství surovin je na menší formu o 6 muffinech. Pakliže máte větší, upravte dávkování dle potřeby.

Tip: Pakliže použijete bezlepkové ovesné vločky, jsou muffiny zároveň i bezlepkové. A pakliže nahradíte vajíčko http://www.proalergiky.cz/magazin/clanek/cim-nahradit-vejce, tak i bez vaječné ;-).

Tip 2: Muffiny nejsou vůbec špatné, jen pro větší vláčnost příště použiji příště napůl banán s jablkem, příp. cuketou. Se šťavnatějšími plody mi přijdou chutnější a určitě vydrží i déle vláčné ;-).

Dobrou chuť.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte