úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Hlavní jídla bez masa
Nádivky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 100 g mladého špenátu
100 g mladých kopřiv
100 g vařených sojových kostek (100g sojových kostek zalijeme 500ml horké vody s kořením (např. Würzl) a po 20 minutách vymačkáme přebytečnou vodu ze sojového masa)
2 vejce
2 celozrnné rohlíky (případně pečivo pro bezlepkáře)
70 - 100 ml rýžového mléka Provamel
sůl
pepř
olivový olej
kukuřičná strouhanka
Postup přípravy:

Špenát očistíme, spaříme ve vroucí vodě a zprudka ochladíme vodou studenou. Kopřivy důkladně opláchneme a pak obojí necháme v cedníku okapat, nasekáme najemno. Žloutky oddělíme od bílků, připravené sojové kostičky si překrájíme na půlky, aby byly menší a rohlíky nakrájíme na větší kostky. Rohlíky nasypeme do mísy, zalijeme je rýžovým mlékem a promícháme se žloutky. K vlhkému pečivu přidáme sojové maso, špenát a kopřivy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a nakonec ho zlehka vmícháme do směsi. Podle chuti osolíme a opepříme. Nádivku přendáme do vymazané a vysypané zapékací formy (vymazáváme olivovým olejem a vysypáváme kukuřičnou strouhankou) a na povrchu uhladíme. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Po vychladnutí nádivku nakrájíme a podáváme.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...