úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bez masa
Nádivky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 100 g mladého špenátu
100 g mladých kopřiv
100 g vařených sojových kostek (100g sojových kostek zalijeme 500ml horké vody s kořením (např. Würzl) a po 20 minutách vymačkáme přebytečnou vodu ze sojového masa)
2 vejce
2 celozrnné rohlíky (případně pečivo pro bezlepkáře)
70 - 100 ml rýžového mléka Provamel
sůl
pepř
olivový olej
kukuřičná strouhanka
Postup přípravy:

Špenát očistíme, spaříme ve vroucí vodě a zprudka ochladíme vodou studenou. Kopřivy důkladně opláchneme a pak obojí necháme v cedníku okapat, nasekáme najemno. Žloutky oddělíme od bílků, připravené sojové kostičky si překrájíme na půlky, aby byly menší a rohlíky nakrájíme na větší kostky. Rohlíky nasypeme do mísy, zalijeme je rýžovým mlékem a promícháme se žloutky. K vlhkému pečivu přidáme sojové maso, špenát a kopřivy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a nakonec ho zlehka vmícháme do směsi. Podle chuti osolíme a opepříme. Nádivku přendáme do vymazané a vysypané zapékací formy (vymazáváme olivovým olejem a vysypáváme kukuřičnou strouhankou) a na povrchu uhladíme. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Po vychladnutí nádivku nakrájíme a podáváme.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte