úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Nádivka z ovesných vloček a hub - bez mléka

Nádivka z ovesných vloček a hub - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Přílohy
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 200 ml domácího ovesného mléka
150 g čerstvých lesních hub
100 g ovesných vloček
1 houska (příp. najemno nastrouhané vločky či mouka na zahuštění)
1 vejce
jarní cibulka
pažitka
petřželka
česnek
sůl
pepř
majoránka
Postup přípravy:

Ovesné vločky zalijeme domácím ovesným mlékem http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/domaci-ovesne-mleko a necháme chvíli namáčet. Poté přidáme čerstvě nasbírané, příp. předem namočené sušené, houby, vejce, bylinky (lze i kopřivy) a koření. Na zahuštění pak dle potřeby pečivo, které nakrájíme na co nejmenší kousíčky, aby dobře absorbovaly tekutinu.

Směs vlijeme do předem vymazané (samotný pokrm je bez tuku, tudíž můžete, ale nemusíte, vymazat silnější vrstvou ;-) zapékací nádoby a pečeme při cca 180 °C do zezlátnutí.

Podáváme buď samostatně či jako přílohu k masovému pokrmu.

Dobrou chuť ;-).

Tip: Pakliže použijete ovesné vločky bez lepku, které jsou v dnešní době již k sehnání, je tento pokrm vhodný i při bezlepkové dietě.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte