úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Něco pro děti - colový koláč

Něco pro děti - colový koláč

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 450 g ovocného cukru (fruktoza)
350 ml + 2 lžíce na polevu coly BIO Hollinger
250 ml ovesné smetany (Např. Oatly)
250 g tuku na pečení
200 g hladké mouky
200 g kukuřičné mouky
3 vejce
5 lžic Svatojánského chleba (světlého)
50 g karobové čokolády "Carobella"
50 g strouhaného kokosu
25 g kokosového tuku
20 g vanilkového cukru
lžička prášku do pečiva

kokosový olej a hrubá mouka na plech
Postup přípravy:

Menší pekáček vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hrubou moukou. V kastrůlu rozpustíme tuk a vmícháme do něj 4 lžíce Svatojánského chleba a colu. Směs odstavíme. Do mísy prosijeme oba druhy mouk s 250 g ovocného cukru a sypkou směs promícháme a přilijeme k ní směs "tukovou". Vše dobře promícháme. V jiné míse si vyšleháme ovesnou smetanu s vejci, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Připravenou smetanovou pěnu opatrně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do pekáčku a na povrchu uhladíme. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

V kastrůlku si rozpustíme 25 g kokosového tuku a přisypeme k němu 200 g ovocného cukru, lžíci Svatojánského chleba a 2 lžíce coly. Mícháme, až se vše spojí. Polevu odstavíme. Vsypeme do ní nadrobno sekanou karobovou čokoládu a necháme ji rozpustit. Polevu rozetřeme na zchladlý korpus a posypeme kokosem. Po zatuhnutí nakrájíme na řezy a můžeme podávat třeba s obilnou kávou.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte