úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Nedělní bábovka z hnědé rýže a tapioky - bez lepku a mléka

Nedělní bábovka z hnědé rýže a tapioky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 4 velká vejce
130 - 150 ml řepkového oleje
100 g třtinového cukru
100 g mouky z hnědé rýže
80 g rozpuštěné hořké čokolády bez mléka (např. Lidl Fin Care - červená)
50 g jemné hladké rýžové mouky
50 g tapiokového škrobu
1 balení cukru s pravou vanilkou
1 vrchovatá nebo 2 rovné lžíce inulinové vlákniny
10 - 12 g prášku do pečiva bez kukuřice
strouhaná kůra z jednoho BIO citrónu

Na vymazání a vysypání formy:
kokosový tuk
rýžová instantní kaše
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku důkladně vymažeme kokosovým tukem a vysypeme rýžovou kaší. Čokoládu si v hrnečku rozpustíme (v mikrovlnce nebo na sporáku).

Vejce vyšleháme s cukry do světlé hedvábné pěny (cca 3 - 5 minut), přilijeme olej a citrónovou kůru a dále šleháme opět do světle žluté pěny. Ve vedlejší míse smícháme mouky se škrobem a kypřícím práškem. Moučnou směs opatrně zašleháme k vaječné směsi už jen silikonovou stěrkou. Asi 10 lžic promíchaného těstíčka přidáme k zchladlé čokoládě a opatrně spolu promícháme v čokoládovou hmotu.

Do formy dáme část žlutého těsta, pak těsto čokoládové a dolijeme těstem žlutým. Pečeme nejprve 15 minut při 180 °C, pak snížíme na 170 °C a dopékáme dalších 15 - 20 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta jen se suchými drobečky.

Formu s bábovkou necháme vychladnout vždy na mřížce a pak teprve ji překlopíme. Po úplném vychladnutí krájíme. Dosladit si myslím není třeba, ale pro krásu můžeme trochu pocukrovat...

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte