úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Nejjednodušší štrůdl - bez vajec a mléka

Nejjednodušší štrůdl - bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 250 ml Provamel - Nápoj sójový vanilkový BIO
2 hrnky ovesných vloček (hrnek cca 250 ml)
2 jablka
1 lžička skořice
Postup přípravy:

Zapneme troubu na 200 °C. Rozmixujeme 1 hrnek ovesných vloček, druhý hrneček vloček necháme vcelku. Všechny vločky smícháme v misce s Provamelem. Než si připravíme jablka, směs malinko zhoustne (potřebujeme jí tak hustou, aby nebyla vidět volná tekutina). Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, smícháme se lžičkou skořice.

Na plech na pečící papír rozetřeme lžící polovinu směsi (placku ve tvaru šišky štrůdlu). Na placku navrstvíme do výšky jablka, zakryjeme je druhou polovinou vloček, pokud možno tak, aby jablka nikde nevykukovala. Dobře to jde navlhčenou rukou. Šišku rukou pěkně uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 30 minut. 

Autor: Letada

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte