úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Obrácený jablkový koláč - bez lepku a mléka

Obrácený jablkový koláč - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 2 větší jablka
2 lžíce třtinového cukru (muscovado)

100 g mouky Doves Farm samokypřící
100 g tuku Stella, nebo Alsan
50 g třtinového cukru
50 g jáhlové mouky
3 žloutky
3 bílky (ušlehaný sníh)
1 hrst posekaných mandlí
1/2 lžičky prášku do pečiva
meruňkový gel nebo meruňková marmeláda
Postup přípravy:

Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 22 cm si vyložíme po dně pečícím papírem. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky cca 3 mm silné a rozložíme po dně formy. Na jablka nasypeme třtinový cukr muscovado.
Třtinový cukr šleháme s tukem do zpěnění, pak přidáváme žloutky. Mezitím si promícháme obě mouky s práškem do pečiva a poté přimícháme k vyšlehané hmotě a opatrně vmícháme sníh z bílků.

Směs rozetřeme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě (cca 170 °C) až povrch začne zlátnout.Pro jistotu zkusíme špejlí.

Po vytažení ihned koláč překlopíme (otočíme jablky nahoru) na nějaký plech, dno dortové formy, zkrátkana něco, co lze vložit do trouby. Stáhneme, potřeme meruňkvým gelem nebo marmeládou, posypeme mandlemi a vložíme na cca 10 minut zpět do již vypnuté trouby.

Autor: Pajita

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte