úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Olivoví tučňáci

Olivoví tučňáci

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení:
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 plechovka černých oliv
1 mrkev nakrájená na plátky
bílá ředkev nebo tvrdý rostlinný sýr pokrájené na menší kostičky
párátka
Postup přípravy:

Z kolečka mrkve vykrojíme výseč, větší část použijeme jako nožičky. Do ní zapíchneme párátko, na něj napíchneme jednu olivu "na výšku". Do otvoru v druhé olivě vložíme trojuhelníčkový výřez z mrkve tak, aby vypadal jako zobák, a olivu také napíchneme na párátko jako hlavu.

Olivové tělíčko můžeme naříznout a vložit do něj kousek ředkve, nebo sýra, aby vypadal jako bílé bříško.

Jsou jednodušší, chutní a na obložených mísách vypadají efektně.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte