úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ořechové řezy - bez lepku, mléka a vajec

Ořechové řezy - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 17 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
130 g Doves Farm samokypřící
130 g cukru krupice (nebo třtinový)
120 ml jablečné čerstvé šťávy
120 ml kokosového mléka z plechovky
100 g mletých vlašských ořechů
40 - 60 ml vody na chia
2 lžíce kokosového tuku (polotuhého)
1 lžička jedlé sody
1 lžička jablečného octa
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička chia semínek
1/2 lžičky skořice
špetka soli

Alsan na vymazání formy

Krém:
150 ml rostlinného mléka (rýžové nebo mandlové)
100 g změklého Alsanu
80 g cukru moučka
1,5 lžíce polohrubé rýžové mouky
1 lžíce kokosového mléka z plechovky

Poleva:
120 g čokolády bez mléka 70%
1 lžíce kokosoveho tuku
Postup přípravy:

Korpus: Formu 24 x 24 cm vymažeme Alsanem. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Chia semínka zalijeme vodou a necháme cca 10 - 15 minut pracovat.

V míse smícháme tekuté ingredience včetně polotuhého tuku a rozmícháme. Postupně přisypáváme sypké ingredience. Nakonec přimícháme celý obsah chia semínek (včetně vytvořeného gelu).

Nalijeme do formy a pečeme cca 20 - 30 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme na mřížce vychladnout. 

Krém: Do kastrůlku nalijeme mléko, lžíci kokosového mléka a polohrubou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a cca 2 minuty povařime. Vznikne taková hustší krupičková kaše. Necháme ji za občasného míchání vychladnout.

Změklý Alsan vyšleháme s cukrem a do Alsanu zamícháme vychladlou rýžovou kaši. Celé vymícháme na hladký krém. Navrstvíme na korpus a vložíme do chladničky. 

Čokoládová poleva: Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a přidáme kokosovy tuk.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte