úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ořechové řezy se žloutkovou polevou - bez lepku a mléka

Ořechové řezy se žloutkovou polevou - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
160 g tuku
160 g cukru
160 g mletých vlašských ořechů
100 g bezlepkové mouky
4 bílky
1 lžička prášku do pečiva

Poleva:
160 g cukru
4 žloutky
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:

Těsto: Vyšleháme tuk s cukrem, postupně přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec sníh z bílků. Pečeme při 180°C do zlatova.

Poleva:
Žloutky s oběma cukry pořádně vyšleháme do pěny.

Dokončení: Korpus polijeme polevou ihned po vytažení z trouby a necháme zaschnout.

Tip: Já dala do těsta jen poloviční dávku cukru, poleva řezy hodně osladí.
Mouku jsem použila Albert Free from, ale jde jakákoliv jiná bzl, i jednodruhová.
Těsto vystačí na malý plech, na velký dělám ze 6 vajec a k tomu adekvátně dopočítám ostatní suroviny.

Autor: DanielaB

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte