úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ovesné sušenky bez lepku a vajec - 3 druhy

Ovesné sušenky bez lepku a vajec - 3 druhy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Základ:
100 g bezlaktózového másla
90 g Doves Farm samokypřící
50 g kokosového cukru
3 lžíce horké vody
1 lžíce Omega mix od Iswari (mleté lněné semínko s chia)
20 g mletých mandlí
1/2 lžičky psylia
1/2 lžičky jedlé sody
vanilkový extrakt

Doplnění:
1. druh:
20 - 30 g nasekané čokolády (mix)
lískové ořechy
sušené brusinky

2. druh:
25 g bílé čokolády
trochu mrazem sušených malin (značka Mixit)

3. druh:
sušená jablka - pokrájená
vlašské ořechy
rozinky
1/2 lžičky jablečné vlákniny
1/4 lžičky skořice
Postup přípravy:

Základ: Omegu mix dáme do menší skleničky, přidáme psylium a zalijeme horkou vodou a necháme cca 1 hodinu bobtnat. Potom v míse vyšleháme tuk s kokosovým cukrem a vanilkovým extraktem do pěny, přidáme nabobtnalou semínkovou směs, přimícháme mouku, mleté mandle, ovesné vločky a jedlou sodu. Toto těsto si zvážíme a rozdělíme na 3 části.

Do první části dáme nasekanou čokoládu ( mix - trochu bílé, hořké, podle chuti), trochu nasekaných lískových oříšků a sušené brusinky.

Do druhé části jsem dala trochu mrazem sušených malin (prodává třeba Mixit) a trochu (cca 25 g) nasekané bílé čokolády (lze i bezmléčnou variantu - ichoc).

Do třetí části jsem dala sušená jablka (předem namočená ve vodě - vymačkaná), trochu posekaných vlašských ořechů, rozinky, 1/4 lžičky skořice a 1/2 lžičky jablečné vlákniny.

Takto připravená těsta dáme minimálně na 1 hodinu, ale klidně i přes noc, do lednice. Pak rozpálíme troubu na 175 - 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Rukama uděláme z jednotlivých těst malé hrudky (můžeme odvažovat, ať jsou všechny stejné) a dáme na připravený plech. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout.

Nám tyto 3 druhy moc chutnají, ale klidně si udělejte kombinace podle Vaší chuti a hlavně dietních možností (třeba jsou dobré i sušené meruňky s pistáciemi, čokoláda se sušenými třešněmi, čokoláda a kandovaný pomeranč, citrónová kůra, hořká čokoláda a piniová semínka, sušené švestky, hořká čokoláda a mandle, sušené mango a sušený ananas a bílá čokoláda atd.).

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte