Ovesné sušenky bez lepku a vajec - 3 druhy
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Sušenky |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez vajec Bez lepku |

Ingredience: |
Základ: 100 g bezlaktózového másla 90 g Doves Farm samokypřící 50 g kokosového cukru 3 lžíce horké vody 1 lžíce Omega mix od Iswari (mleté lněné semínko s chia) 20 g mletých mandlí 1/2 lžičky psylia 1/2 lžičky jedlé sody vanilkový extrakt Doplnění: 1. druh: 20 - 30 g nasekané čokolády (mix) lískové ořechy sušené brusinky 2. druh: 25 g bílé čokolády trochu mrazem sušených malin (značka Mixit) 3. druh: sušená jablka - pokrájená vlašské ořechy rozinky 1/2 lžičky jablečné vlákniny 1/4 lžičky skořice |
---|---|
Postup přípravy: |
Základ: Omegu mix dáme do menší skleničky, přidáme psylium a zalijeme horkou vodou a necháme cca 1 hodinu bobtnat. Potom v míse vyšleháme tuk s kokosovým cukrem a vanilkovým extraktem do pěny, přidáme nabobtnalou semínkovou směs, přimícháme mouku, mleté mandle, ovesné vločky a jedlou sodu. Toto těsto si zvážíme a rozdělíme na 3 části. Do první části dáme nasekanou čokoládu ( mix - trochu bílé, hořké, podle chuti), trochu nasekaných lískových oříšků a sušené brusinky. Do druhé části jsem dala trochu mrazem sušených malin (prodává třeba Mixit) a trochu (cca 25 g) nasekané bílé čokolády (lze i bezmléčnou variantu - ichoc). Do třetí části jsem dala sušená jablka (předem namočená ve vodě - vymačkaná), trochu posekaných vlašských ořechů, rozinky, 1/4 lžičky skořice a 1/2 lžičky jablečné vlákniny. Takto připravená těsta dáme minimálně na 1 hodinu, ale klidně i přes noc, do lednice. Pak rozpálíme troubu na 175 - 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Rukama uděláme z jednotlivých těst malé hrudky (můžeme odvažovat, ať jsou všechny stejné) a dáme na připravený plech. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout. Nám tyto 3 druhy moc chutnají, ale klidně si udělejte kombinace podle Vaší chuti a hlavně dietních možností (třeba jsou dobré i sušené meruňky s pistáciemi, čokoláda se sušenými třešněmi, čokoláda a kandovaný pomeranč, citrónová kůra, hořká čokoláda a piniová semínka, sušené švestky, hořká čokoláda a mandle, sušené mango a sušený ananas a bílá čokoláda atd.). |
Autor: | Ulu |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...