úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Paella s krůtím masem a chorizem - bez lepku, mléka, vajec

Paella s krůtím masem a chorizem - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 - 500 ml vývaru (nejlépe kuřecího nebo krůtího)
3/4 plechovky nekrájených rajčat (nejraději používám značku Mutti - rajčata San Marzano-kaufland)
200 g krůtích prsíček nakrájených na kousky
190 g rýže (propláchnuté a přebrané)
Chorizo klobáska- nakrájená na kolečka
1 střední cibule
2 šalotky
trochu naložených grilovaných paprik (Kaufland - malá sklenička)
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
citrónový tymián
špetka šafránu (Grešík)

Na ozdobu:
pár naložených kukuřiček
olivy (miluji sušené černé olivy Thassos v oleji)



Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli, jednu šalotku a 1 pokrájený stroužek česneku. Cca po 3 - 5 minutách přidáme maso a opečeme ze všech stran. Vložíme klobásku, zbytek cibule a česneku, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a spolu vše opečeme. Dále do pánve vložíme naložené grilované papriky, rajčata a nakonec rýži a šafrán. Zhruba 1/2 minuty spolu promícháme a zalijeme horkým vývarem. Přikryjeme poklicí, snížíme plamen a pomalu pod poklicí dusíme, dokud rýže není hotová. Už nemícháme. Až po uvaření rýže lehce provzdušníme, přidáme kukuřičky, olivy a podáváme. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte