úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pečená špagetová dýně, dušený řapíkatý celer, jarní cibulka s čočkou a kari rýže

Pečená špagetová dýně, dušený řapíkatý celer, jarní cibulka s čočkou a kari rýže

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: dýně

rýže
kari

čočka
jarní cibulka
řapíkatý celer
olivový olej
česnek
sůl
pepř
římský kmín
Postup přípravy:

Upečeme dýni (1 hod na 180 stupňů).

Uvaříme rýži (se lžičkou kari).

Na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku s řapíkatým celerem. Pak přiklopíme pokličkou a necháme dusit, aby zelenina trošku změkla (ne moc, ať si zachová chuť a je trošku křupavá). Potom přidáme uvařenou čočku (pokud nemáte, nebo se vám nechce vařit, přidejte čočku z plechovky), dochutíme pár stroužky česneku na plátky, solí, pepřem a římským kmínem (nejlépe čerstvě rozmělněným v hmoždíři).

Pokud máte doma čerstvé bylinky, určitě je použijte. Já jsem použila petrželku a bylo to super. Dobrou chuť ;-).

Autorka: Klára Švandová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte