úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pekelne dobre kuratko na zelenine

Pekelne dobre kuratko na zelenine

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Hlavní jídla
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: kuře - doporučuji BIO, z domácího chovu
2 velké cibule
mrkev
celer
petrzel
brokolice
květák
20 dkg hlívy - možno ale i žampionů
snítka rozmarýnu
pár lístku bazalky
sůl
kmín
Postup přípravy:

Dvě obří cibule nakrájené na kolečka a osmahnuté na sádle v rozpálené troubě. Přidáme na čtvrtky naporcované, nasolené a pokud chcete, tak i nakořeněné kuřátko a na kostky nakrájenou anglickou slaninu. Orestujeme. Zasypeme opravdu velkym množstvím na velke kousky nakrájené zeleniny - mrkev, celer, petržel, brokolice, květák a prostě co vás napadne a také tu zeleninku lehce osmahneme. Posypeme kmínem. Zalijeme vodou a dusíme. Zhruba v polovině přidáme dvě snítky rozmarýnu a lístky bazalky. Pomalu dusíme v přikrytém pekáči do úplného změknutí a podle potřeby dolijeme vodu. Nakonec sundáme dekl a necháme s vrchním ohřevem dodělat kůrčičku.

Autor: Arwenka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte