úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Dezerty a moučníky
Velikonoční perníčky
Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 500 g hladké mouky
200 g cukru
100 ml oleje
5 lžic uvařeného a vychladlého van. pudinku (z 400 ml rostlinného mléka a jednoho pudink. prášku)
1 - 2 lžíce kakaa nebo karobu (nemusí být)
3 lžičky kypř. prášku do perníku
cca 50 ml vody

citronová poleva na zdobení:
140 - 200 g moučkového cukru
3 lžíce horké vody
1 - 2 lžíce citronové šťávy
potravinářské barvy
Postup přípravy:

Pět lžic hotového pudinku smícháme s cukrem, vodou, olejem a příp. kakaem nebo karobem. Prášek smícháme s moukou a pak vše zpracujeme v hladké, tuhé a nelepivé těsto. Zabalíme do folie a v chladu ho necháme odležet. Poté na pomoučněném vále vykrajujeme kraslice (buď podle šablony, nebo přímo formičkou).

Můžeme použít vypouklé formičky určené k výrobě 3D kraslic. V tom případě postupujeme podle návodu na nich.

Pečeme na 150 st. cca 15 minut.

Citronová poleva:
Vodu smícháme s citrónovou šťávu a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr. Třeme tak dlouho, dokud nebudeme mít hustou polevu. Pokud bude poleva příliš hustá, přidáme pár kapek citronové šťávy, bude-li příliš řídká, přidáme moučkový cukr.

Vychladlé ploché kraslice zdobíme citronovou polevou, do které můžeme zamíchat různá barviva podle fantazie.

Půlky vypouklých kraslic zbrousíme na struhadle, aby k sobě pasovaly. Ozdobíme podle fantazie, můžeme naplnit lentilkami, či jinými bonbony a pak polevou slepíme k sobě.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Evička

11. 3. 2013
14:08

Taky jsme už vyráběli, ale předpokládám, že do velikonoc budem ještě tak třikrát :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Evička Evička

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte