úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pikantní bůček

Pikantní bůček

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 kg bůčku
10-15 kuliček pepře
3 kul. nového koření
sůl
cibule
1/2 lžičky oregána, cayenského pepře, tymiánu, orientálního koření
4 - 6 lžic kečupu
2 lžíce sladké mleté papriky
3 lžíce oleje
1 lžička dijonské hořčice
špetka soli
asi 13 stroužků česneku
trochu mletého chilli
špetka mletého nového koření
Postup přípravy:

Asi 1,5 hodiny povaříme bůček se solí, kuličkami pepře, nového koření, cibulí a 5 stroužky česneku (oboje v celku). Mezitím si přichystáme kašičku z ostatních ingrediencí (česnek prolisujeme), znovu přidáme i trošku soli. Maso po uvaření necháme trochu zchladnout, rozdělíme nejméně na 2 části. Všechny kousky masa důkladně potřeme nachystanou kašičkou a ještě teplé zabalíme do alobalu (každý kousek zvlášť). Po vychladnutí dáme do lednice a necháme několik dní rozležet. Konzumujeme nejlépe s pečivem. Dbáme na to, aby veškeré ingredience neobsahovaly lepek, samozřejmě i pečivo použijeme dle druhu diety.

 

Autor: voki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte