úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Piškotová roláda - bez lepku a mléka

Piškotová roláda - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 4 vejce
4 mírně vrchovaté polévkové lžíce
bezlepkové mouky, nejlépe Doves Farm
4 rovné polévkové lžíce cukru krupice
nebo třtinového cukru
4 rovné polévkové lžíce řepkového
nebo slunečnicového oleje
1/2 bezlepkového prášku do pečiva nebo
3 kávové lžičky vinného kamene
nastrouhaná kůra z 1 BIO citrónu
1 kávová lžička guarové moučky pro lepší pružnost těsta
špetka soli

Na dokončení rolády:
pečicí papír
moučkový cukr
marmeláda
Postup přípravy:

Rozklepneme vejce a z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky spolu s cukrem mixujeme do pěny. Po lžíci přidáváme olej a pak mouku – mixujeme. Dle chuti přidáme vanilkový extrakt a citronovou kůru. Nakonec zamixujeme do směsi špetku soli a prášek do pečiva.

Po částech opatrně do těsta vmícháme ušlehaný sníh (už jen vařečkou nebo stěrkou).

Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C cca 10 minut do růžova (podle vlastností trouby).

Po upečení překlopíme plát těsta na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem a roládu i s papírem podélně zarolujeme.

Po vychladnutí (cca 15 minut, ne více, těsto by se trhalo) piškotový plát rozložíme, namažeme například ostřejší marmeládou nebo plníme ochucenou ušlehanou šlehačkou s kousky ovoce. Opatrně zarolujeme zpět a pocukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte