úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Piškotová roláda - bez lepku a mléka

Piškotová roláda - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 4 vejce
4 mírně vrchovaté polévkové lžíce
bezlepkové mouky, nejlépe Doves Farm
4 rovné polévkové lžíce cukru krupice
nebo třtinového cukru
4 rovné polévkové lžíce řepkového
nebo slunečnicového oleje
1/2 bezlepkového prášku do pečiva nebo
3 kávové lžičky vinného kamene
nastrouhaná kůra z 1 BIO citrónu
1 kávová lžička guarové moučky pro lepší pružnost těsta
špetka soli

Na dokončení rolády:
pečicí papír
moučkový cukr
marmeláda
Postup přípravy:

Rozklepneme vejce a z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky spolu s cukrem mixujeme do pěny. Po lžíci přidáváme olej a pak mouku – mixujeme. Dle chuti přidáme vanilkový extrakt a citronovou kůru. Nakonec zamixujeme do směsi špetku soli a prášek do pečiva.

Po částech opatrně do těsta vmícháme ušlehaný sníh (už jen vařečkou nebo stěrkou).

Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C cca 10 minut do růžova (podle vlastností trouby).

Po upečení překlopíme plát těsta na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem a roládu i s papírem podélně zarolujeme.

Po vychladnutí (cca 15 minut, ne více, těsto by se trhalo) piškotový plát rozložíme, namažeme například ostřejší marmeládou nebo plníme ochucenou ušlehanou šlehačkou s kousky ovoce. Opatrně zarolujeme zpět a pocukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...