Pivní chléb

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 24 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky (směs Jizerka)
250 ml Bezlepkového piva Celiva (světlý ležák, 11%)
100 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička hnědého cukru
sádlo
Postup přípravy:

V míse si smícháme všechny sypké druhy surovin. Přilijeme vodu s pivem a pomocí vařečky vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut kynout.

Papír na pečení potřeme sádlem a vyklopíme na něj vykynuté těsto. Ruce si pomoučíme bezlepkovou směsí Jizerka a rukama vytvarujeme chléb do požadovaného tvaru.

Chléb vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme asi 10 minut a poté teplotu snížíme na 180 - 190 °C, chléb dále pečeme asi 40 minut. Po upečení chléb vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte