úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pivní listovo-křehké těsto, bez lepku, mléka a vajec

Pivní listovo-křehké těsto, bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g mouka Schaer - Patisseria + na podsypání
200 g studený pokrmový tuk Omega
200 ml vlažného bezlepkového piva
2 špetky soli
1/2 sáčku bezlepkového kypřicího prášku Labeta
Postup přípravy:

Mouku v míse promícháme s práškem do pečiva a solí, uděláme uprostřed důlek. Do důlku nastrouháme na velké "slzy" tuk. Vše jednou rukou promícháváme a promačkáváme a opatrně po troškách přiléváme pivo. Těsto si přendáme na pomoučenou plochu a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které dáme odpočinout alespoň na půl hodiny do ledničky.

Pak už je na Vás a Vaší fantazii, zda těsto vyválíte a přendáte do koláčové formy a upečete sladký nebo slaný koláč, nebo zda těsto rozkrájíte rádélkem na čtverce a budete plnit sladkou či slanou nádivkou a vytvoříte překládané koláčky či kapsičky nebo potřete bezlepkovým kečupem a naplníte bezlepkovým párkem.

Potírat můžete vodou, mlékem nebo vejcem, kdo co má rád a co mu tělo dovolí. Pečeme v troubě na 180 °C cca 20 - 30 minut (podle velikosti koláčků a kousků), jinak dozlatova. Překládané koláčky si zaslouží obalit do moučkového cukru s vanilkou. Páj nemusíte potírat ničím před pečením, ale po upečení, ještě horký, je skvělé ho potřít směsí dvou polévkových lžic marmelády a dvou polévkových lžic ovocné pálenky svařených dohromady.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte