úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pivní listovo-křehké těsto, bez lepku, mléka a vajec

Pivní listovo-křehké těsto, bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g mouka Schaer - Patisseria + na podsypání
200 g studený pokrmový tuk Omega
200 ml vlažného bezlepkového piva
2 špetky soli
1/2 sáčku bezlepkového kypřicího prášku Labeta
Postup přípravy:

Mouku v míse promícháme s práškem do pečiva a solí, uděláme uprostřed důlek. Do důlku nastrouháme na velké "slzy" tuk. Vše jednou rukou promícháváme a promačkáváme a opatrně po troškách přiléváme pivo. Těsto si přendáme na pomoučenou plochu a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které dáme odpočinout alespoň na půl hodiny do ledničky.

Pak už je na Vás a Vaší fantazii, zda těsto vyválíte a přendáte do koláčové formy a upečete sladký nebo slaný koláč, nebo zda těsto rozkrájíte rádélkem na čtverce a budete plnit sladkou či slanou nádivkou a vytvoříte překládané koláčky či kapsičky nebo potřete bezlepkovým kečupem a naplníte bezlepkovým párkem.

Potírat můžete vodou, mlékem nebo vejcem, kdo co má rád a co mu tělo dovolí. Pečeme v troubě na 180 °C cca 20 - 30 minut (podle velikosti koláčků a kousků), jinak dozlatova. Překládané koláčky si zaslouží obalit do moučkového cukru s vanilkou. Páj nemusíte potírat ničím před pečením, ale po upečení, ještě horký, je skvělé ho potřít směsí dvou polévkových lžic marmelády a dvou polévkových lžic ovocné pálenky svařených dohromady.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu
Laura

18. 10. 2018
13:08

Dobrý den,
šlo by těsto z Doves farm nebo Jizerky? Děkuji :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...