úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Plněné rohlíky, housky

Plněné rohlíky, housky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 300 ml sojového (rýžového) mléka
300 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
100 g žitné mouky
1 polévková lžíce olivového oleje
1 kávová lžička soli
2/3 kostky droždí

anglická slanina
sýr (dle typu diety)
Postup přípravy:

Za pomocí pekárny, příp. "ručně", vytvořte z výše uvedených surovin vláčné těsto, které dejte kynout na teplé místo minimálně na 1 hodinu.

Z vykynutého těsta vyválejte placku, kterou pomocí rádýlka rozdělte na 4, 6, 8 výsečí, dle zamýšlené velikosti rohlíků. Na každou výseč položte plátek anglické slaniny, příp. jakékoliv jiné uzeniny, plátek sýru, zabalte a vložte na vymazaný plech.

Kromě plněných rohlíků lze z těsta upéct i housky, bulky...

Pomažte vajíčkem (v případě bezvaječné diety lze i vodou), posypte hrubou solí, kmínem, mákem, příp. jakýmikoliv jinými "semínky".

Na plechu ponechte ještě chvíli kynout, poté pečte zrhuba při 170 - 200 °C dozlatova, asi 15 minut.

Dobrou chuť ;-)

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte